Euroliga i evropska klupska košarka uopšte u su problemima zbog korona virusa. Mečevi se odlažu, traže se rješenja, mijenjaju se pravila… Jasno je samo da vlada neizvjesnost.

Čuli smo mnoga mišljenja, a sada je stiglo ono i sa najvišeg mesta – od najtrofejnijeg evropskog trenera Željka Obradovića, predsjednika udruženja trenera Eurolige.

 

“Zdravlje je iznad svega i oko toga nema pregovora”, navodi se u Obradovićevom saopštenju.

Udruženje trenera pružilo je podršku Evroligi u traženju najboljih rješenja, ukratko rečeno.

“Kovid 19 utiče na sve sfere života. Ljudi umiru širom svijeta. Košarka i svi učesnici evroligaških takmičenja su takođe pod uticajem i svi podjednako patimo. Ova pandemija nas je učinila skrušenim, a ponekad bespomoćnim, ali svi se nadamo”, navodi se u saopštenju.

Treneri su istakli da pružaju podršku svim ljudima i njihovim porodicama zaraženim korona virusom, među kojima su bili i treneri Šarunas Jasikevičijus i Dimitris Itudis, dok je Ćavi Paskval i dalje zaražen, kao i drugi igrači, funkcioneri klubova i ostali.

Treneri su istakli da pružaju punu podršku Euroligi i da im je stalo da se to čuje. U sklopu te podrške, spada i ona odluci iz ove nedjelje da se ne oduzimaju bodovi kada timovi nemaju dovoljno zdravih igrača, već da se te utakmice zakažu u drugom terminu.

“Ne dolazimo sa konkretnim rešenjima, ali imamo prijedloge i mišljenja o, na primjer, medicinskim protokolima. Kao i svi navijači i ljubitelji košarke, svi jedva čekamo da se još jači vratimo. Najveća pobjeda trenutno nam ne bi bila osvajanje Evrolige, već trenutak kada će hale ponovo biti ispunjene do posljednjeg mjesta”, navodi se u saopštenju.

Mondo.ba

Leave a Reply