Odlaskom Andree Trinkijerija mjesto trenera KK Partizan ostalo je upražnjeno, a navijači crno-bijelih i javnost već se bave spekulacijama ko bi mogao da naslijedi italijanskog stručnjaka.

Prije dolaska Trinkijerija kao rješenje se spominjao Aleksandar Kesar, ali on trenutno radi u Kini. Svojevremeno je bio asistent u Partizanu, ali i Dušanu Ivkoviću u reprezentaciji Srbije.

U krugu kandidata sigurno će biti Aleksandar Džikić, koji je kao glavni trener vodio crno-bijele u sezoni 2016/2017, kada je osvojen Kup. Od tada je Džikić osvojio ABA ligu sa ekipom Budućnosti, a u sezoni za nama vodio je španski Estudijantes.

Nedavno je bez posla ostao i Zvjezdan Mitrović, koji je u prethodne dvije sezone ostvarivao sjajne rezultate sa Asvelom i otkaz je bio posljedica nesuglasica sa vlasnikom Tonijem Parkerom van terena. Taj slučaj će završiti i na sudu kako se trenutno čini…

Vlade Jovanović, koji je u prošlosti vodio crno-bijele, preuzeo je ekipu Mege, a Dejan Milojević čvrsto je riješio da ode u SAD, u NBA ligu, i iz profesionalnih i iz privatnih razloga.

Legendarni Željko Obradović naravno je najveći san navijača crno-bijelih, najveći evropski trener i čovjek koji je donio titulu prvaka Evrope, ali Žoc je poslije odlaska iz Fenerbahčea najavio godinu dana pauze u karijeri.

Duško Vujošević, još jedna klupska legenda, obavezao se na saradnju s Klužom i sljedeće sezone.

Vidjećemo u kom smeru će razmišljati uprava Partizana sa predsednikom Ostojom Mijailovićem na čelu – zbog najavljenog smanjenja budžeta smanjuje se vjerovatnoća da na klupi trofejnog kluba bude stranac, ali se u ovom trenutku ni to ne može isključiti.

Saša Ozmo/sportklub.rs

Odgovori