Banjalučanin Zoran Mikeš nastavio je nisku uspjeha u Rumuniji. Okitio se sa svojim igračicama duplom krunom, a nedavno je u majstorici sa 3:2 savladao Satu Mare za koju nastupa naša reprezentativka Matea Tavić.

“Osvojili smo i Kup i Prvenstvo Rumunije ove sezone. Potpuno izmenjen tim u odnosu na prethodne sezone, tako da sam jako ponosan na ovogodišnje rezultate. Učestvovali smo u jakoj grupi u Eurocupu, sa dvije Turske ekipe Mersin i Ormanspor iz Ankare i jednom ekipom iz Rusije Krasnojarsk. Igrali smo dosta dobro, uspjeli smo dobiti Mersin kući i to 20 razlike, čak smo odigrali i ostale utakmice prilično dobro, ali nismo uspjeli da pobjedimo, tako da nismo prošli grupu, ali se nadamo sljedeće godine da ćemo prilikom žrijeba imati malo više sreće”, kaže za portal BHbasket Zoran Mikeš i nastavlja:

“Uglavnom, ovo je naš veliki uspjeh, ovo je četvrta uzastopna titula. U praktično 5 sezona, osvojili smo 4 prvenstva i 4 kupa što mislim da dovoljno govori o tome da je to dobar i ambiciozan projekat i klub i naravno da sam jako zadovoljan”, zaključuje Mikeš.

V.B.

PODIJELI

Komentariši