Zrinjski putovao devet sati i pobjedio u Mejdanu

U posljednjoj utakmici 8. kola Lige 6 za košarkaše mostarski Zrinjski u Mejdanu savladao je domaću Slobodu 76:75. Iako, su domaći u pojedinim trenucima imali i dvocifrenu prednost dozvolili su Mostacima da se razmašu, preokrenu rezultat i upišu drugu pobjedu.

“Ne znam šta se dogodilo u glavama mojih igrača. Oscilirali smo i nismo se držali dogovora. Izgleda da sam ja trebao utrčati kod rezultata 75:71 i igrati odbranu. Pa, samo se u fudbalu slavi gol, dok se u košarci poslije postignutog poena igra odbrana”, kaže trener Slobode Senad Muminović, koji se propisno izgalamio u svlačionici na svoje igrače.

U posljednju minutu domaći su ušli sa prednošću 75:71. Nonšalatnom odbranom dozvolili su vrlo brzo da Rimac pogodi “tricu” za 75:74. U narednom napadu Adamović nema rješenja, pa u posljednjim sekundama loptu gura ka Tanasiloviću, koji ne pogađa šut za tri poena. U brzom kontranapadu Gligora pogađa sa 75:76, a Tuzlacima je ostalo 7 sekundi za posljednji napad. Mostarci su pravili brzi prekršaj na Peršiću, a pošto nisu bili u bonusu, lopta je ponovo bila sa strane, ali je domaćima ostalo tri sekunde. No, Tuzlaci nisu uputili šut ka košu, jer je kapiten Halilović bacio loptu u aut.

“Putovali smo devet sati ka Tuzli zbog prosvjeda. Sve se to odrazilo na našu igru u prvom poluvremenu, no kada smo se razmahali imali smo prliliku za trijumf. Iskoristili smo prigodu i pobjedil. Moram reći kako se nismo predavali ni kada je omjer bio 0-6. Ne predajemo se ni sada. Imamo domaći duel sa Čapljinom i gostujući sa Širokim. Spremamo se od utakmice do utakmice”, kaže trener Zrinjskog Ivan Vujičić.

Treba reći kako su gosti pogodili 14 trojki iz 29 pokušaja. Oroz je za tri poena putirao 6-5, Ramljak 4-3, Gligora 7-2, Rimac 5-2. Domaći su iz 16 pokušaja pogodili 5 trojki.

No, kalkulacije za četvrto mjesto itekako postoje. Uprkos porazu Sloboda je najblića plej – ofu. Ukoliko u nedjelju pobjede Bosnu, Tuzlaci si sigurni putnici. No, i ako izgube imaju šanse, jer imaju bolji skor od Zrinjskog (više postignutih poena u gostima) i pobjedu od +12 nad Čapljina Lastom.

SLOBODA – ZRINJSKI HTM 75:76 (21:14, 20:26, 20:15, 14:21)

Tuzla – Dvorana Mejdan. Gledatelja 500. Suci: Bilić (Sarajevo), Šobot (Gradiška), Marić (Banja Luka).

SLOBODA: Halilović 6, Adamović 13, Hrnčić 6, Halilbegović 2, Jeftić, Peršić 19, Suljagić 6, Tanasilović 2, Hodžić, Bulić, Albijanić 17, Gak 4. Trener: Senad Muminović.

ZRINJSKI HTM: Klarica 3, Tomović 5, Gligora 19, Oroz 17, Petrić, Ramljak 15, Rimac 6, Vrsaljko, Perajica 4, Hasandić, Simonović 7. Trener: Ivan Vujičić.

22. april 2010. godine

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here