Crvena zvezda nakon derbija u ABA ligi protiv Partizana izdala je saopštenje, koje prenosimo u cijelosti:

“Cjelokupna uprava KK Crvena zvezda mts želi ovim putem da čestita treneru, stručnom štabu, i košarkašima potpuno zasluženu pobjedu, koju su izvojevali u utakmici 8.kola ABA lige koja je odigrana u ponedeljak uveče.

Pobjeda dobija još više na značaju zbog činjenice da je naš tim vodio cijelu utakmicu, ali se i izborio sa mnogim neuobičajenim okolnostima sa kojima se susreo tokom meča, koji ovu utakmicu stavljaju i u rang “historijske”.

Nikada u 75 godina dugoj historiji nismo odigrali utakmicu u kojoj je Crvena zvezda izvela 25 slobodnih bacanja manje od protivničkog tima (38-13), što je nevjerovatnih, skoro tri puta više slobodnih bacanja koje je izveo protivnički tim. Takođe, nismo imali prilike do večeras da vidimo da je naš tim napravio čak 31 faul u odnosu na samo 19 faulova protivničkog tima?

No, šta je tu je, na ovu utakmicu, kao i na sve ostale, došli smo sa željom da se nadigravamo, pokažemo svoj kvalitet, bez obzira na umor, povrede i stavljanje našeg tima u ulogu apsolutnog favorita.

Zbog toga ova pobjeda ima mnogo veći značaj, zbog načina na koji je izvojevana i u okolnostima u kojima se brzo “zaboravlja” da je ovo bio 8. meč našeg tima za samo 17 dana, i odigran bez dvojice važnih igrača.

Crvena zvezda će nastaviti da se bori i svoje pobjede traži na parketu, a protivniku koji bude bio bolji uvijek ćemo čestitati.

Naš tim već u četvrtak očekuje još jedan izazov i nova utakmica Evrolige protiv turskog Anadolu EFES-a.

Cjelokupna uprava KK Crvena zvezda mts će se truditi da prvom timu i stručnom štabu obezbedi uslove da nastave da se bore u ovim izuzetno teškim vremenima, i što dostojnije i uspešnije predstavljaju srpsku i regionalnu košarku u Euroligi”, saopštili iz Crvene zvezde.

R.BH.

Leave a Reply