Povjerovali smo im! Vjerovali u “crnogorsko čojstvo”. Ali… Saopštenje KK Budućnost Voli, prema dokazima koji su nam u posjedu, je čista obmana javnosti.

Budućnost Voli je, sudeći po dokazima koje posjedujemo, zabranila nastup Nemanji Gordiću u reprezentaciji Bosne i Hercegovine.

KS BiH je pokušavao stupiti u kontakte sa KK Budućnost Voli, čak je u cijelu priču bio indirektno uključen i Bogdan Tanjević, ali Bokan i njegovi saradnici su tjerali po svom.

Na “prijetnju” da će biti prijavljeni FIBA-i iz Budućnosti je stigao odgovor da ih boli ona stvar. Dalje nećemo. Dakle, Budućnost Voli se ispriječila Nemanji Gordiću da nastupi u reprezentaciji BiH i što je poraznije službenim saopštenjem obmanula javnost.

Ko će im više vjerovati? Ovih dana podsjetili smo Dragana Bokana na nekoliko činjenica, pa i onu iz 1999. godine kada je Budućnost bila domaćin u Sarajevu. Bokan tada nije bio u košarci, ali… Dobre stvari se pamte. Znamo mi da oni nisu pod ingerencijama FIBA-e, ali se minimum ljudskosti mora zadržati. Boli će i nas nekad ona stvar kada njima bude gorilo pod nogama, a gorjet će jer se kolo sreće okreće.

Mi ćemo zapamti ove njihove. Obmanu, laž i stajanje na put igraču koji je kapitalan u igri reprezentacije BiH. Sram i stid vas bilo!

BHbasket

PODIJELI

Komentariši