HomeBhbasketKS HB: Derbi susreti 4. kola u Vitezu i Busovači

KS HB: Derbi susreti 4. kola u Vitezu i Busovači

Utakmicama 4. kola ovog vikenda se nastavlja A-1 Liga KS HB. U ovom kolu ljubitelji košarke imat će priliku gledati dva derbija.

Najprije će u petak 14. novembra u 19 sati u Vitezu derbi utakmicu odigrati istoimeni domaćin i mostarski Student. Nakon poraza u prvom kolu od Busovače, Vitežani su ostvarili dvije ubjedljive pobjde nad Livnom i Tomislavgradom te su na taj način vratili poljuljano samopuzdanje.

Mostarci su jedini bez poraza u prva tri kola, ali su ostali bez svog najboljeg igrača Markovića koji je nastavio karijeru u Slavonskom Brodu i odmah su imali problema organizaciji igre u prošlom kolu na svog terenu protiv Tomislava.

Drugi derbi je u Busovači gdje igraju istoimeni domaćin i Grude.Busovača je najveće iznenađenje prvenstva. Dvije fenomenalne pobjede u gostima protiv najjačih -Viteza i Čapljine te odlično prvo poluvrijeme protiv Studenta su pokazatelj da se u pripremnom periodu dobro radilo i da sedam pobjeda u tom periodu nije slučajnost. I Grude imaju dvije pobjede, doduše jednu administrativnu protiv Čapljine. Utakmica se igra u subotu 16. novmbra u Busovači sa početkom u 18 sati.

U preostale dvije utakmice, Livno dočekuje N.Travnik. Livno će se pokušati pred svojim navijačima iskupiti za katastrofu u Vitezu, a Novi Travnik pokušati konačno zaboraviti poraz iz 2.kola u svojoj dvorani kada su u 3.periodu imali +23 (53:30) , a na kraju Čapljina napravila seriju 48:19 i zasluženo slavila pobjedu. U drugoj utakmici Tomislav dočekuje Čapljinu. Tomislav čija igra varira od odlične do nižerazredne -ubjedljiva pobjeda kući protiv Livna, a samo 7 dana kasnije pred svojim navijačima visok poraz od Viteza.Čapljina ima već 2 izgubljene utakmice i ako želi u doigravanje ovu utakmicu moraju pobijediti.

Dodajmo da će ovo biti vjerojatno najinteresantnija Liga KS HB u posljednjih nekoliko godina , a to govori i podatak da je u prva tri kola odnos domaćih i gostujućih pobjeda izjednačen 6-6.

4.k o l o

14.11.2014. petak

VITEZ – STUDENT 19,00

18.11.2014. nedjelja

BUSOVAČA – GRUDE 18,00

TOMISLAV – ČAPLJINA 16,00

LIVNO – NOVI TRAVNIK 18,00

DA LI STE PROČITALI?

Najnovije