Rukovodstvo Aba lige je na velikom ispitu. U takmičenje hoće grčki velikan Olympicos, ali i hoće prvak Kosova Priština.

U slučaju Olympiacosa otvoreni su pregovori, a u slučaju Prištine zatvorena su vrata. Zašto? Kosovo je, recimo, priznato od Slovenije, Hrvatske i Crne Gore, dakle u tri od pet zemalja čiji klubovi učestvuju u regionalnom takmičenju.

Ukoliko se ide u opciju proširenja lige na 14 sa Olympiacosom, trebalo bi razmisliti i o uključivanju Prištine u takmičenje. Jer sport je taj koji spaja, a košarka je integrativan faktor na ovim prostorima.

Postoje špekulacije po kojim če Olympijacos u tri godine igranja obezbjediti nove sponzore, te da će u ligi ostati Petrol Olimpija.

Kako je to moguće? Petrol Olimpija može ostati, a, recimo, Zadar koji je bolje plasiran ispasti jer igra baraž sa MZT-om. U Aba ligi bi se morali pozabaviti ovim stvarima ako hoće dobro takmičenju.

I još jednom objavljujemo akte Aba lige sa ekipama koje su osnivači. Prema tim aktima nije moguće proširenje lige pa i kada je u pitanju Olympiacos. Zanimljivo je da je u ovom pravilniku Udruženja građanja KK Igokea okvalifikovano kao predstavnik Republike Bosne i Hercegovine.

PODIJELI

Komentariši