U Čikagu je proteklog vikenda održan “Košarkaški vikend- Čikago” na kojem se učešće uzeli djevojčice i dječaci uzrasta od 8 do 18 godina. Promotori i gosti kampa bili su Enver Poljak (NBA skaut), Zoran Planinić (NBA, reprezentacija Hrvatske) i Bruno Skokna (Lojula Univerzitet), a domaćini Vedad Sarančić (Trener Čikago srednje škole), Mirza Omerčehajić i Haris Begičević (Čikago snaga košarke).

Sjajna ideja i pun pogodak, predivno iskustvo, dobar rad sa ljudima koji su svoj cijeli život posvetili košarci. Prije svega se zahvaljujem organizatorima Begičeviću, Omerčajiću, Sarančiću, trenerima koji su učestvovali u radu, te promotorima Planiniću, Skokni i Poljaku koji su zaista posvetili vrijeme, te zajedničkom sinergijom prenijeli znanje i iskustvo na djecu, kako bi oni u budućnosti ostvarili svoje ciljeve i doživjeli košarkasi sa – kaže glavni trener kampa Admir Pašović.

Selektor U-16 reprezentacije BiH istakao je je uprkos lošim vremenskim uvjetima, u kampu učestvovalo 30 djece.

– Bez obzira na jako loše vremenske uvjete u Čikagu, gdje je dva dana bila snježna oluja, kamp se ipak održao. Kroz dobar rad se pokazalo da i ako se radi o igračima sa američkim državljanstvom djeca nose u sebi balkansku gentiku i talenat, talenat o kojem trenutno priča cijela Amerika gledajući uloge i role NBA igrača sa porijeklom odakle su i roditelji učesnika. Učestvovalo je 30 djece, koliko ih je u oba dana radilo na kampu sa trenerima, te svima njima želim puno zdravlja i uspjeha u daljoj sportskoj karijeri – zaključio je Admir Pašović.

sport.avaz.ba

Komentariši