Azra Bečirović bivši dugogodišnji kapiten ženske košarkaške reprezentacije Bsne i Hercegovine iza sebe ima bogatu košarkašku karijeru i spada red poznatijih bh. igračica u Evropi. Pored matičnog Jedinstva nastupala je u poznatim klubovima širom starog kontinenta, osvajala je nacionalna prvenstva i nastupala u najjačim evropskim takmičenjima.

U jednom od nastupa u Eurocupu kada je igrala za AEL Limasol u dvoboju sa Galatasarayem protiv sebe je imala legendarnu američku košarkašicu Simone Augustus.

Bečirović je bila najbolja igračica tima s Kipra, ni vrhunska Amerikanka nije imala rješenje za nju, što potvrđuje i ova fotografija. Prolaz dalje na kraju je izbor Galatasaray koji je bio i pobjednik Eurocupa a Augustus je bila MVP takmičenja.

Bh. košarkašica  nije marila što igra protiv jedne od prestižnih svjetskih košarkašica koja spada u red najboljih košgetera u historiji WNBA , četiri puta bila prvak sa Minnesotom kao i MVP finala 2011. godine. Međutim Bečirović je odigrala bez pardona nemilice rešetala koš turskog tima.

N.S.

 

 

Komentariši