Trener košarkaša Igokee Dragan Bajić nakon pobjede u Tuzli nad Slobodom na press-konferenciji je iznio svoje viđenje utakmice.

“Pa dobro, prvo bih čestitao mojim momcima jer je stvarno iznad napora i nehumano za sportiste, nehumano je za mene trenera jer znam koliko sam iscrpljen i umoran od svega jer teško je bilo i voditi utakmici, a da ne pričam o igranju”

“Jako teško je uvijek bilo gostovanje ekipi Slobode. Ja cijenim i poštujem rad trenera Pandže, mlad, perspektivan tim sigurno dobre atlete i sigurno je trebalo utrošiti večeras dosta energije da se dobije ova utakmica”

“Ja opet kažem, moj tim je odreagovao ono što sam ja zahtijevao, što se nije dešavalo u proteklim kolima kada je u pitanju BH liga. Ozbiljno su shvatili, ozbiljno ušli, posebno bih pohvalio ovu četvoricu mladih igrača koji su stvarno iznijeli večeras dobar teret što nam je cilj kroz BH prvenstvo, da njih što više afirmišemo”

“Mislim da smo kontrolisali utakmicu od prve do zadnje minute. Taj pad koji se desio možda u toj jednoj četvrtini je sigurno djelo te sinoćnje utakmice i današnjeg puta, međutim eto opet smo skupili snage i energije da ostvarimo veoma bitnu pobjedu koja će nam značiti u nastavku kada je u pitanju BH prvenstvo”.

Odgovori