Trener Igokee Dragan Bajić ispratio je prošle sedmice najveće pojačanje u historiji kluba, Dorella Wrighta u Bamberg, a dočekao Malcolma Leeja. Šef struke aktuelnog prvaka BiH u hodu adaptira ekipu na promjene i priznaje da to nije jednostavno.

Poslije poraza u Zadru, on je rekao da velike kadrovske promjene veoma utiču na rad i objasnio to “vrativši film” na Wrightov dolazak krajem septembra.

“Najbolje znam koliko sam muke i patnje prošao kroz sve to. Igraču koji nije igrao godinu i po potrebno je vrijeme, bez obzira na kvalitet koji posjeduje. Igrali smo utakmice na dan-dva i trebalo je podrediti igru njemu, iz mnogo razloga”, podsjetio je Bajić u izjavi za Mondo.

“Uz to, trebalo je raditi i na tome da ovi momci ostanu normalnih glava, da i njih sačuvam, jer sam znao da će Wright otići kad-tad. A još gora situacija je sada kada je otišao, jer bi sve trebalo vratiti u normalu… Međutim, dobro smo reagovali u utakmici protiv FMP-a, kada smo odigrali jako dobar meč”, dodao je on.

Igokea će dane poslije gostovanja Zadru iskoristiti za pripremu za naredni meč ABA lige, protiv Mornara u Baru, zakazan za 13. novembar. Očekuje se da tada nastupi i novajlija, Lee.

“Šta je – tu je. Prije nekoliko dana je došao novi igrač, nije bio spreman da nam pomogne u Zadru, ali imamo dovoljno vremena za Mornar i nadam se da će biti u rotaciji”, najavio je Bajić.

O porazu od Zadrana govorio je sa akcentom na sredinu treće dionice, kada je njegov tim ispustio prednost od deset poena.

“Ono što smo dogovarali u pripremi utakmice ispoštovali smo koliko-toliko u prvom poluvremenu i u dijelu treće četvrtine. Ostaje žal zbog tih 10 razlike, a u pripremi utakmice rekao sam da moramo ostati smireni, strpljivi, da moramo uvesti ekipu Zadra u jedan vid nervoze. To je trebalo uraditi na 10 razlike, ali tad smo pali kad je bila u pitanju organizacija napada. Imali smo dosta izgubljenih lopti i dozvolili smo da se Zadar lako vrati u utakmicu”.

Odgovori