Ekipa bijeljinskog Građanskog najprijatnije je iznenađenje Lige 12. U posljednja tri kola upisali su isto toliko pobjeda i trenutno su trećeplasirani tim lige.

“Mi smo ostali bez našeg prvog centra Filipa Goranovića, koji je odlučio da promjeni sredinu. Ali, i pored toga, mi smo bez njega zabilježili dvije pobjede koje nam znače veoma punu u borbi za opszanak. Međutim, više od svega me raduje dobra igra naša dva mlada igrača Jovanovića i Kupusovića, koji iz Mičića, postaji i okosnice tima. Jedan od razloga mog dolaska u Građanski je i otvaranje prostora za mlade igrače”, kaže Sabahudin Bašović, trener KK Građanski.

U nedjelju na megdan Građanskom dolazi Mladost.

“Imali smo tokom sedmice problema sa povredama Klještana i Boljkovca. Vidjet ćemo koliko ću ih moći koristiti u utakmici sa Mladosti. U pregovorima smo i sa jednim centrom koji bi trebao biti zamjena za Goranovića. Mi u svaki susret ulazimo da maksimalno dobro odigramo i uz borbenost pokažemo ono što znamo. Uz promociju mladih igrača želimo izboriti opstanak u ligi što je bio i cilj kluba, odnosno razlog mog dolaska u Bijeljinu”, kaže Bašović.

N.N.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here