Široki je u Mrkonjić – Gradu upisao peti poraz u Ligi 12. Na tabeli prvenstva, Širokobriježani su na petom mjestu. Trenutni plasman dugogodišnjeg ABA-ligaša iznenađenje je za sve ljubitelje košarke u BiH. O stanju u ekipi BH viceprvaka razgovarali smo sa kapitenom Širokog Josipom Bilinovcem.

Poraženi ste od Mladosti, kakva je atmosfera vlada u ekipi ?

Bilinovac: Što se tiče utakmice protiv Mladosti, znali smo protiv kakve ekipe igramo i šta nas čeka u Mrkonjiću. Prvo poluvrijeme smo se dobro držali, imali utakmicu pod kontrolom. Međutim u drugom poluvremenu smo odigrali katastrofalnu u napadu, Mladost je to iskoristila sa par vezanih poena i zasluženo došli do pobjede.
A sto se tiče stanja u ekipi sigurno da smo svjesni da smo morali i mogli bolje. Trebamo se okrenuti sutrašnjoj utakmici i pokušati popraviti greške iz prošlih utakmica.

Na Pecaru dolazi Hercegovac, Bilećani su čvrsta ekipa. Šta očekujete od utakmice sa ekipom Borisa Jokanovića ?

Bilinovac: Sve osim pobjede na Pecari je katastrofa za nas i za klub. Kad već ne možemo dobiti u gostima onda moramo pobjeđivati kući. Tako da mi idemo na pobjedu i druge opcije nema. HEO je dobra ekipa predvođena Darkom Kastratovićem i Negovanovićem koji su glavni u njihovoj ekipi, ako njih zaustavimo vjerujem da pobjeda ne bi dolazila u pitanje.

 

Komentariši