Udruženje studenata medicine u Bosni i Hercegovini “BoHeMSA” i Lokalni komitet Tuzla u nedjelju, 21. novembra, u Univerzitetskoj dvorani u Tuzli, organizuju 3v3 Basket turnir, u sklopu projekta “Movember”.

Movember je u svijetu poznat kao “mjesec muškog zdravlja” i obilježava se tokom mjeseca novembra.

– Naš projekat, pod nazivom “Movember”, ima za cilj osvijestiti što veći broj muškaraca o zdravstvenim problemima poput depresije, karcinoma prostate i karcinoma testisa, zatim ukazati na važnost samopregleda u prevenciji zloćudnih bolesti reproduktivnog sistema, ali ukazati i na važnost očuvanja psihičkog zdravlja – kazala je koordinatorica projekta – Lejla Muhić, te dodaje da organizacijom turnira, kao jednom od projektnih aktivnosti, žele potaknuti muškarce na fizičku aktivnost, koja predstavlja neizostavnu kariku u prevenciji mnogih bolesti.

– Ovim putem pozivam sve zainteresovane studente da se prijave na turnir, jer, uz zagarantovano dobru zabavu, pobjednike očekuju i vrijedne nagrade. Obilježimo zajedno mjesec novembar – kazala je Lejla Muhić, koordinatorica projekta.

Učestvovati mogu muškarci – studenti fakulteta Univerziteta u Tuzli, a prijaviti se mogu do petka, 19. novembra 2021. godine.

FENA

Leave a Reply