Rukovodstvo KK Bosna Royala službenim saopštenjem oglasilo se u vezi “slučaja Dujković”. Saopštenje prenosimo u cjelosti:

“Želimo demantovati da je Marko Dujković otjeran iz kluba zbog dizanja tri prsta, jer to nije istina.

Marku Dujkoviću je skrenuta pažnja da navedeni postupak nije primjeren, obzirom na dešavanja koja su se dogodila na ovim prostorima u prošlosti, te se takav incident se više nije ponovio.

Saradnja sa Markom Dujkovićem je prekinuta zbog grubih prekršaja klupske discipline koje ne želimo iznositi u javnost jer bi moglo nanijeti štetu ovom mladom i prespektivnom igraču.

Jednostavno smo odlučili da je klub ispred pojedinca, te sa ovom objavom želimo da stavimo tačku na priču oko Marka Dujkovića.

Apsolutno nije važno da li je Marko otišao samostalno ili smo mi s njim prekinuli saradnju. Činjenica je da mi nastavljamo dalje bez igrača koji je bio dio ove ekipe u prvom dijelu takmičenja.

Ovim putem želimo mu puno sreće u daljem toku njegove karijere, uz iskrenu želju da pronađe klub u kojem će moći ostvariti svoje košarkaške ambicije.”

BHbasket je objavio tekst o spornoj fotografiji Marka Dujkovića i proslavi Bosnine pobjede nad Mladosti. Nismo naveli da je Dujković zbog toga dobio otkaz, već smo naveli kako je rukovodstvo Bosna Royala prešlo i preko toga sve zarad mira u kući. Nažalost, sudeći po saopštenju, Marko Dujković je napravio nešto mnogo gore. Sa ovim tekstom i BHbasket stavlja tačku na “slučaj Dujković”.

Leave a Reply