Prije godinu i pol dana činilo se da je karijera Carmela Anthonyja završena, ali uprkos tome, on je ušao u društvo deset najboljih strijelaca NBA lige svih vremena, piše Index. U porazu njegovog Portlanda u Atlanti 123:114, postigao je 14 koševa i preskočio Elvina Hayesa na 10. mjestu vječne liste strijelaca.

Sada na svom kontu ima 27.318 koševa, a Melo je vrlo blizu 9. mjesta koje drži Moses Malone (27.409), što znači da mu treba još tačno 90 poena da ga preskoči, a to će učiniti do kraja ove sezone ako u preostalih sedam utakmica bude igrao na nivou ovosezonskog prosjeka od 13.6 koševa.

Nakon epizode u New York Knicksima, otišao je u ekipu Oklahoma City Thunder, ali nije pronašao hemiju sa Russellom Westbrookom i Paulom Georgeom. U tom periodu je stekao renome zvijezde koja se ne želi prilagoditi ekipi. Samo godinu dana kasnije, Thunder ga je poslao u Atlantu kako bi srezao troškove, a Hawksi su nekoliko dana kasnije raskinuli ugovor sa njim.

U augustu te 2018. potpisao je za Houston, ali ni tamo se nije uklopio, uz Jamesa Hardena i Chrisa Paula, pa su ga Rocketsi “zaledili” nakon samo deset utakmica i u januaru 2019. su ga poslali u Chicago, koji ga je na kraju i otpustio.

Niko mu nije dao priliku do kraja te sezone, kao ni na ljeto, a i on je sam polako već počeo odustajati od nastavka karijere, no 19. novembra 2019., godinu i 11 dana nakon što je posljednji put zaigrao, pozvali su ga povredama “osakaćeni” Portland Trail Blazersi.

Iako više nije ni blizu nivoa iz najboljih dana, kada je bio prvi strijelac lige (2013.) i deseterostruki All-Star, dokazao je sebi i svima koji su ga otpisali da i dalje može biti koristan i produktivan NBA igrač. Ove je sezone konačno prihvatio i ulogu igrača sa klupe, a i tako se uspio popeti do desete pozicije na listi najboljih strijelaca.

Leave a Reply