Kada je početkom siječnja u dresu Atlanta Hawksa ušao u igru, ispisao je košarkašku povijest, jer je postao prvi NBA igrač koji je nastupio u NBA utakmici u četiri različita desetljeća- 1990ih, 2000ih, 2010ih i 2020ih.

Carter je trenutno najstariji igrač u NBA ligi. Prvu utakmicu je odigrao 1999. Ako to postignuće postavimo u perspektivu, LeBron James je u vrijeme kada je Vinsanity izabran na draftu 1998. godine, tek trebao krenuti u osmi razred, dok najveća mlada zvijezda NBA lige, Luka Dončić nije još bio rođen.
Carter je bio jedan od najomiljenijih igrača NBA navijača, zbog svojih spektakularnih zakucavanja, kao što su windmill zakucavanje od 360-stupnjeva na natjecanju u zakucavanju tijekom NBA All-Star vikenda 2000. Sports Illustrated je to zakucavanje proglasio najboljim u povijesti natjecanja u zakucavanjima.
Međunarodno je vjerojatno najbolje zapamćen po nevjerojatnom zakucavanju, kojim je doslovno preskočio francuskog centra tijekom utakmice na Olimpijskim igrama 2000. u Sydneyju.
Zakucavanje je bilo toliko brutalno, da su ga Francuzi prozvali “le dunk de la mort” – odnosno “zakucavanje smrti”.

Krešimir Pavković/nbacro.com

Komentariši