Slovenski reprezentativac, 24- godišnji Matic Rebec novi je igrač Cibone.

Cibona je sa svojim novim razigravačem potpisala ugovor na godinu dana.U karijeri je igrao za slovenske klubove Helios Domžale, Rogašku, Krku, Sixt Primorsku, za ruski Enisey Krasnoyarsk, a prošlu je sezonu proveo u beogradskom FMP-u. Matic je vlasnik zlata sa slovenskom reprezentacijom s Eurobasketa 2017. godine kada je Slovenija u finalu pobijedila Srbiju sa 93-85.

Prošlu sezonu je igrao zaFMP za kojeg je u 19 utakmica u prosjeku igrao 26.9 minuta, postizao 11.8 poena, 5.8. asista i 3 skoka.

Radi se o energičnom i agresivnom igraču. Ima dobar pregled igre i zna razigrati suigrače. Na abaligaškim parketima je poznat po ”tricama s parkinga”.

Ivan Velić, trener Cibone:

”Igrač je to kojeg sam kao jako mladog doveo iz Rogaške u Novo Mesto u Krku kad sam tamo bio trener 2015. godine i imali smo jako dobru suradnju. Prošlo je od toga nekoliko godina tijekom kojih je on sigurno stekao veliko iskustvo. Postao je prvak Europe sa Slovenijom. Igrač je koji donosi promjenu ritma i nedostajao nam je jedan takav igrač. Ima prodornost, izrazito je brz i za naš tim sigurno može biti pravo pojačanje!”

Matic Rebec, igrač Cibone:

”Jako mi je drago da sam potpisao za Cibonu. S trenerom Velićem sam surađivao u Krki, znam dosta igrača kao i direktora Domagoja tako da znam u kakvu sredinu dolazim. U odličnoj sam formi, dosta sam trenirao i za koji dan stižem u Zagreb!”

KK Cibona

Foto:ABA liga

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here