Sve se znalo još i prije početka Aba lige. Informacije iz Slovenije su glasile kako je Primorska Koper, najprijatnije iznenađenje prošlogodišnje sezone, pred bankrotom.

Preduzeće Sixt koje se bavi rent-a-carom nije moglo samo na svojim plećima nositi budžet jednog abaligaša. Bilo je to poznato i potkraj prošle sezone kada je Primorska preko noći izvršila korjenite promjene i odustala od borbe za play-off.

Ne znamo šta su u boardu Aba lige očekivali i koga su čekali. Princa na bijelom konju koji će donijeti gomilu neopranog novca i uložiti u klub pred bankrotom?

Slovenija je, da se razumijemo, daleko ispred drugih država našeg okruženja u borbi protiv savremeni pošasti. Naravno, imaju i oni svoje janeze, ali imaju i državu koja se obračunava sa njima.

Na kraju balade Primorska Koper je izbačena iz Aba lige. Do kraja prvenstva nastupat će 13 klubova. Hoće li biti ispadanja ili su najugroženiji klubovi izbacivanjem Primorske Koper izborili opstanak.

Kada nema proširenja lige ima izbacivanja, a neki od klubova to koriste za opstanak i tavorenje u Aba ligi.

Čiji je “igrač” Primorska Koper? Ako se znalo da je pred bankrotom zašto im je omogućeno da igraju u Aba ligi?

Skopski MZT je bio spreman i čekao poziv, ali… Kome je u interesu bilo da Primorska Koper zaigra, a Aba liga završi sa krnjim sastavom.

Neko bi morao položiti račune…

E.D.S.

Leave a Reply