Mladi Krajišnik, prema riječima generalnog sekretara Košarkaškog saveza BiH (KS BiH) Amera Čolana, definitivno je izbačen iz Lige BiH, a u bh. eliti neće imati pravo nastupa ni naredne sezone.

Takmičarska komisija KSBiH navodno je odbacila žalbu banjalučkog kluba, što je “Glasu Srpske” potvrdio gensek Čolan.

On je naglasio da žalba nije na vrijeme upućena, tako da Takmičarska komisija nije ni mogla da raspravlja o njoj.

“Mladi Krajišnik je imao 24 sata da uputi žalbu i tom prilikom dostavi ovjerenu uplatnicu iz banke da je izmirio taksu za žalbu, što nije učinjeno, pa Takmičarska komisija nije ni raspravljala o tom slučaju. Istina je da klub iz Banjaluke uplatio dio dugovanja, ali ne sve i ostala su dugovanja prema službenim licima iz tri utakmice ove sezone”, rekao je Čolan, a prenosi “Glas Srpske”.

Ipak, generalni menadžer Mladog Krajišnika Brane Čovičković u izjavi za MONDO istakao je da nikakva odluka nije stigla u klub, te da se čeka srijeda, kada će biti održana sjednica Upravnog odbora KS BiH, na kojoj će biti donesena definitivna odluka.

“Sjednica Upravnog odbora KS BiH trebalo je da bude održana sutra, ali je pomjerena za srijedu. Napismeno ništa nismo dobili od Takmičarske komisije BiH, tako da čekamo sjednicu UO; koji daje konačnu riječ o svemu”, naglasio je Čovičković.

Podsjetimo, odluka da “malene” budu izbačene iz Lige BiH donesena je zbog dvije neodigrane utakmice.

Glas srpske/Mondo.ba

Odgovori