Ono što se danima najavljivalo, potvrđeno je na sjednici Skupštine Košarkaškog kluba Crvena zvezda. Tim sa Malog Kalemegdana imaće u narednoj sezoni za 30 posto manji budžet nego prethodne takmičarske godine. Međutim, taj podatak neće promijeniti razmišljanja navijača.

Oni vjeruju da će posle dolaska Džona Lojda, Lendrija Noka, Lengstona Hola, Duopa Rita, Korija Voldena i Marka Simonovića crveno-beli igrati značajnu u evroligaškom takmičenju. I još bitnije: potvrditi dominaciju na Jadranu, poslije sezone prekinute zbog virusa korona.

Predsjednik Crvene zvezde Nebojša Čović u razgovoru za Danas se dotakao brojnih tema, onih koji najviše zanimaju javnost.

Sa kolikim budžetom će crveno-beli napasti klubove iz Evrolige, i kolike su plate najplaćenijih igrača.

”Budžet Crvene zvezde za narednu sezonu iznosiće pet miliona eura neto. Biće, dakle, 30 odsto manji u poređenju sa prethodnom takmičarskom godinom. Nama su prihodi od prodatih sezonskih karata imali udhela od nekih 25 do 30 posto u budžetima za prethodnu sezonu. Zbog pandemije virusa korona to u narednoj sezoni očigledno neće biti moguće“, rekao je za Danas Nebojša Čović.

On je ponovio da šampion Srbije ne može da se mjeri sa bogatim evroligaškim klubovima, ali da to nije nova situacija na Malom Kalemegdanu.

”Crvena zvezda je navikla sa posluje i ostvaruje rezultate sa budžetom koji je ubjedljivo najmanji u Evroligi. Bez obzira na sve priče i spinove koje slušamo godinama da su nam budžeti 15, 14 ili 11 miliona eura. Mi budžet formiramo prema realnim mogućnostima i okolnostima, ali transparentno, jer Evroliga nije organizacija koja trpi i dozvoljava improvizacije. Na tom planu traži jasno i dokumentovano poslovanje“.

On je transparentno otkrio i koliko će Crvena zvezda trošiti na plate igračkom kadru. Čović je naglasio da crveno-beli moraju da poštuju preporuke Evrolige.

„Govorimo o preporuci Evrolige koju je Crvena zvezda poštovala i poštovaće u budućnosti. Otprilike, tri miliona eura trošiće se na plate igrača u narednoj sezoni, među kojima će najveća biti 400.000 dolara, tačnije između 350.000 i 400.000 hiljada, a najmanja 70.000 eura, odnosno između 50 i 70“, otkrio je Čović.

V.V.

Leave a Reply