Prošla su dva dana od tragične smrti Majkla Odža, a novi detalji o životu, kao i samom događaju u Humskoj se pojavljuju iz sata u sat.

Predsednik KK Crvena zvezda Nebojiša Čović je gostovao na Pinku i otkrio dodatne detalje o tragediji.

– Da se razumijemo, Odžou je 30. juna istekao ugovor sa Crvenom zvezdom. Dok je igrao, imao je kompletan medicinski servis. Od FMP-a 2017. na ovamo. Kada imate odnos profesionalnog igrača morate voditi računa o svim njegovim zdravstvenim karikama. Ono do čega smo mi došli jeste da je Odžo 5. augusta imao pregled u bolnici. Prošao je koronu, ali za koronu nije dovoljno samo da ste negativni. Ona izaziva druge razne nuspojave, a o tome je moralo da se vodi računa. Njemu je po izlasku bila savetovana slaba fizička aktivnost, a to znači da čim osjetiš umor, moraš da staneš, maltene samo šetnja. On je imao izrazito jak udar korone sa zapaljenjem pluća, čas lijeve, čas desne strane – kaže Čović i nastavlja u oštrom maniru.

– Ono što me takođe pogađa, to su pokušaji da se zataška gdje i u kojoj hali se to dogodilo, pa onda vidim izraz “anonimni prisutni”. Zašto bi u ovom slučaju bilo šta bilo anonimno? Crvena zvezda je sa Odžom imala izuzetnu saradnju. Mi ćemo kao moralni ljudi uraditi ovaj dio posla, ali ćemo zahtjevati da se dođe do potpune istine kako se dogodilo. Mnogo toga mi već znamo ko je učestvovao u tome. Odžo je od marta kao igrač Zvezde permanentno vrbovan. Mislim da je u okviru tih vrbovanja napravljeno ubrzanje koje je uticalo na ovo što se dogodilo. Ja time ne želim da kažem da je bilo ko želio da se ovo desi, ali ovo je velika nesreća i nemojte da bilo šta krijemo. Čim nešto krijemo, postajemo saučesnici. Čim nešto krijemo, znači da nam savjest nije mirna. Gledam malo i pratim u pojedinim medijima, te “anoniman ovaj”. Kada smo to čuli, tri sata smo jurili salu pošto nam je rečeno da je u “Pioniru” u teretani, pa smo onda isprovjeravali. Zašto bi se to krilo ako stvarno niko nije želio da dođe do ovoga? Naravno, ja stvarno vjerujem da nije niko želio – nastavio je Čović i zaključio priču o Majklu Odžou.

V.V.

Leave a Reply