Nebojšu Čovića je potrebno doživotno izbaciti iz sporta. Poslije posljednjih događanja to je jasno i onima koji su vjerovali da su neke stvari slučajnost.

No, svjesno proizvođenje tenzija, kontinuirano rušenje Aba lige, svađa sa svima, pa i svojim navijačima, etiketirali su Čovića kao personu non grata u sportu.

Znamo kroz šta su sve zemlje nastale raspadom SFRJ prošle u proteklih 30 godina. Bilo je i težih situacija od jučerašnje, ali…

Čović je zabranio svojim igračima odlazak u Podgorici kao da je u Crnoj Gori ratno stanje. Kao da Crna Gora nije članica NATO pakta, kao da nije na putu euro integracija.

Svjesnim konstruisanjem svoje istine, Čović je nacionalistima u Crnoj Gori davao povod da naprave incidente na utakmici, a time i kompletnu državu odvedu u stanje neizvijesnosti.

Prljava igra je prepoznata, odnosno otkriven je Čovićev specijalni rat koji prema Crnoj Gori, uz blagoslov Aleksandra Vučića, traje već drugu godinu.

Čovićeva Zvezda je nikad dalje od play-ofa, time i nikada dalje od Eurolige. Zbog toga Čović ruši sve pred sobom, a Aba liga šuti li šuti. Možda će srušiti i Aba ligu, ali to i neće biti prevelika šteta jer s ovakvom Aba ligom niko se ne može podičiti osim likova koji su proljetos bili na zagrijavanju u Pioniru kada su u dvoranu ušli košarkaši Budućnost Volija.

Sport je vještina, a Čović ga je duboko ispolitizirao. Zbog toga je zreo za izbacivanje iz sporta. Zauvijek!

Ne zaboravimo da Čović kontroliše većinu medija u Srbiji i da ima upliva u jednu televizijsku kuću koja prenosi košarkaške utakmice.

V.B.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here