PAOK je jedan od tri giganta grčke košarke (Panathinaikos i Olympiacos) za koji je nastupao rođeni Tuzlak Damir Mulaomerović. Klub iz Soluna putem Instagrama sjetio jedne u nizu sjajnih partija Mulaomerovića, kada je srušen Panathinaikos rezultatom 78:77.

Čuveni evropski košarkaš razbio je svoj bivši klub sa 31 poenom uz šest asistencija. Mulaomerović ističe da je PAOK-u igrao za dušu. U renomiranom klubu  kao i u Panathinaikosu ima status legende.

Navijači ostavili su komentare ispod videa: “Imao sa 14 godina i odrastao sam uz Mulu”, “Bila sam prisutna, puna dvorana, svi smo iz svega glasa uzvikivali Mula, Mula, nezaboravno” Utakmica koju ću uvijek pamtiti, Mula Mula, i danas pričam o ovoj utakmici”…samo su neki od komentara.

Mulaomerović je ostao upamćen u Grčkoj po rekordu koji nikome nije pošao za rukom pa ni legendi Galisu. U sezoni 2005/2006 bio je najbolji strijelac sa 24 poena po susretu i najbolji asistent sa osam asistencija po utakmici.

PAOK je uz gradskog rivala Arisa, te klubove iz Atine Panatnhinaikos i Olympiacos čini kvartet trofejnih grčkih klubova.

N.S.

 

426566

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here