Dario Čojić: Pustite nas da radimo ono što volimo da igramo košarku

Mladi bh.trener Dario Čojić alfa i omega “fabrike” talenata iz Bijeljine  KK Budućnost na svom Facebook profilu napisao je status o Ligi mladih BiH, ističući da je to jedini spas za košarku omladinskih kategorija.

Čojić status prenosimo u cijelosti:

“Jedini spas za košarku mlađih kategoriji je ova liga. E sad,kad imamo uslove zašto se ova liga ne bih se igrala cijele godine? Zašto ova liga ne bi počela u oktobru, a završila se u aprilu?

Neke ekipe u junu će za 25 dana odigrati 9 utakmica,što nije u interesu djece. Ove godine Hrvatske ekipe ne učestvuju (osim Zrinskog), u Sarajevu i Tuzli se još igraju lige bez smisla,u Banja Luci se igra razvojna liga. Zašto se ne bih napravila ova liga oktobar/april? Ko ne želi da igra,ne mora.

Naredne dvije godine sredstva su obezbjeđena za Ligu mladih, nema tu demokratije, početak je tada i kraj. Gospoda iz hrvatskog dijela neće da učestvuju, a hoće da se pitaju oko selektora. Najbitnije u cijelu priču da se politika ne umiješa u ovaj lijepi sport i da mladi igrači i igračice budu taoci interesa pojedinaca. Nismo politički talentovani, ne daju nam da živimo kao normalni ljudi, pustite nas da radimo ono što volimo – da igramo košarku”, napisao je mladi bh.trener na svom Facebook profilu.

Čojić je je svojim radom afirmisao nekolicinu mladih igrača, KK Budućnost je “fabrika” talenata i budućih asova prepoznatljiva u regionu i Evropi.

V.B.

Liga mladih BiH!Jedini spas za kosarku mlađih kategoriji je ova liga.E sad,kad imamo uslove zašto se ova liga ne bih se…

تم نشره بواسطة ‏‎Dario Cojic‎‏ في 27 أبريل، 2017

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here