Omladinski košarkaški klub Feniks sklapa igračku križaljku za debitantsku sezonu u elitnom rangu bh. košarku i ako je suditi po onome što je do sada uradio u prelaznom roku, ovaj banjalučki kolektiv mogao bi napraviti pravi bum u narednoj sezoni.

Aktuelni prvak Prve lige RS i novi premijerligaš do sada je doveo pet igračica. Imena poput Tamare Kapor, Vanje Vasilić, Nataše Šobot, Sare Milanović i Danijele Popović, koja je produžila saradnju, garant su da bi Feniks već u prvoj sezoni mogao uzeti primat u banjalučkoj košarci, a i šire. U ovom klubu ipak ističu da nisu opterećeni činjenicom što ih mnogi već sada vide kao glavnu prijetnju, ali potajno se nadaju da će u budućnosti napraviti velike stvari.

“Prije svega doveli smo kvalitetne ljude, pa tek onda košarkašice. Radi se o profesionalkama i dobrim igračicama, ali opet naglašavam, bitno mi je bilo da se radi o dobrim djevojkama koje će naći zajednički klik. Već sada u ekipi vlada velika energija i svi jedva čekamo da prvenstvo počne”, kaže jedan od najtalentovanijih bh. stručnjaka i šef struke Banjalučanki Darko Kosić.

Dolazak seniorske reprezentativke BiH Tamare Kapor izazvao je pravi bum na košarkaškoj sceni. Mladi stručnjak počastvovan je što će raditi sa sjajnom Trebinjkom koja je do sada mnogo toga napravila u karijeri.

“Čast nam je što je Tamara odlučila da zaigra za nas. Ne treba puno trošiti riječi o njoj, prava profesionalka sa bogatom karijerom. Poznajem je lično i znam da je prije svega sjajna djevojka. Nema sumnje da će nam pomoći u svakom smislu”, ističe Kosić i dodaje:

“Ne gledamo druge i postavljamo naše ciljeve. Iskreno, cilj nam je da se u narednom periodu plasiramo u WABA ligu, nije bitno hoće li to biti u prvoj ili nekoj drugoj sezoni, a u budućnosti zašto ne igrati i neka evropska takmičenja.”

U Feniksu su očito odlučni da naprave sjajnu regionalnu priču. Dok su drugi poprilično uspavani zbog pandemije virusa korona, u taboru Banjalučanki rade punom parom.

“Mi smo tokom ljeta nastavili rad sa mlađim kategorijama. Uz naše seniorke ta kategorija je naš najbitniji segment koji je već godinama prepoznatljiv od pionirki do juniorki. Radimo sa najtalentovanijim košarkašicama iz banjalučke regije”, naglasio je mladi stručnjak, koji je u godinama unazad postao prepoznatljiv po radu sa mladim snagama i pod čijom palicom je stasalo nekoliko sjajnih košarkašica.

Inače, pripreme seniorskog tima Feniksa trebalo bi početi najvjerovatnije 25. avgusta, a do tada nije isključeno da iz kluba priprede novu košarkašku bombu.

Edin Spržo / Nezavisne novine

Leave a Reply