Skupština ABA lige je na sastanku održanom u Banjoj Luci donijela niz odluka koje imaju za cilj dalje jačanje i unapređenje takmičenja, navodi se u sinoć objavljenom saopštenju regionalnog takmičenja.

Na sjednici Skupštine ABA lige izvršene su promjene u Predsjedništvu. Predsjedavanje ABA ligom u sezoni 2019/20 preuzela je Cibona, odnosno njen direktor Domagoj Čavlović. Podsjećamo, dosad je predsjednik takmičenja bio Igor Dodik iz bh. predstavnika Igokee, koji je sada oslobođen te dužnosti.

ABA liga je najavila da će od Eurolige tražiti “pojašnjenje odluke o dodjeljivanju specijalne pozivnice i novine da regionalni šampionat više nema direktno mjesto u elitnom takmičenju”.

Klubovi ABA lige su usvojili korake koji će osigurati izbor novog menadžmenta u najkraćem mogućem roku. Istovremeno, Skupština ABA lige ovlastila je Predsjedništvo da do izbora novog menadžmeta preduzme sve korake u pripremi sezone 2019/20 u svim takmičenjima pod okriljem ABA lige – ABA liga, ABA 2 liga, Superkup, juniorska ABA liga.

Skupština ABA lige se zahvalila Krešimiru Novoselu i Žarku Čabarkapi na izuzetnoj saradnji u protekle četiri godine, na svemu što su uradili na unapređenju i razvoju svih takmičenja pod okriljem ABA lige i poželjela im sreću u nastavku karijere. Njih dvojica su smijenjeni sa funkcija direktora i sportskog direktora regionalnog takmičenja.

Skupština ABA lige potvrdila je kalendar takmičenja ABA lige, poslije čega su određeni takmičarski brojevi, a određen je i raspored takmičenja.

U prvom kolu, koje počinje 4. oktobra Crvena zvezda će dočekati Primorsku, Partizan će u goste Igokei, dok će FMP gostovati Krki. Mega Bemax kod kuće igrati sa Cedevita Olimpijom. Branilac titule Crvena zvezda će već u drugom kolu kod kuće odmjeriti snage sa prošlosezonskim finalistom podgoričkom Budućnosti.

Skupština ABA lige potvrdila je 11 učesnika u ABA 2 ligi za sezonu 2019/20. To su: Rogaška, Helios Suns, Spars, Široki, Borac, Novi Pazar, Dinamik, Lovćen 1947 Cetinje, Sutjeska i MZT.

Posljednje mjesto u ABA 2 bit će popunjeno specijalnom pozivnicom.

Sport Centar

Odgovori