Trener Igokee Dragan Bajić prezadovoljan je posljednjom akvizicijom Nikolom Jovanovićem, koji je u ekipi zamijenio Đorđa Gagića.

Jovanović ima 26 godina, primarna pozicija mu je centarska, može da igra i kao “četvorka”, a u Laktaše je došao iz Crvene zvezde na jednogodišnju pozajmicu. On nije uspio da se nametne u crveno-bijelom dresu, prije dvije sezone se kalio u Trentu, a sada će biti u dresu “igosa”, gdje će dobiti mnogo veću minutažu.

“Jovanović je već dugo bio u mojim planovima, jer je riječ o kvalitetnom i zanimljivom košarkašu. U razgovorima sa njegovim menadžerima i njim samim shvatio sam da Nikoli finansije nisu bile na prvom mjestu. Prije svega, tražio je klub gdje će moći da igra. Košarkaš njegovih godina i kvaliteta zaslužuje minutažu, jer je prošlu sezonu praktično “prespavao”, izjavio je Bajić za “Glas Srpske”.

Kormilar Igokee svom posljednjem pojačanju je obećao šansu da se dokaže.

“Rekao sam mu da ću biti tu uz njega, da može računati na moju pomoć. Jovanoviću je potrebno da se vrati u formu, da napravi iskorak u karijeri. Već kroz prvi trening sam shvatio da je došao u odličnom stanju. Ne sumnjam da će biti odlično pojačanje i da ćemo od njega imati velike koristi. Sada je potrebno da se što prije uklopi u naš sistem”, pojasnio je Bajić.

Jovanović će u ekipi zamijeniti Gagića, kojeg je nedovoljna fizička pripremljenost koštala novog ugovora. Bajić je istakao da bi nastavak saradnje bio prevelik rizik i za igrača i za klub.

“Ako uzmemo u obzir njegovu visinu, Gagić je imao 15, 16 kilograma viška. Niko u klubu nije bio za to da on ode, ali testiranja su pokazala da njegovo tijelo nije spremno za maksimalne napore. Razgovarao sam s njim, on je i sam svjestan rizika i činjenice da mora poraditi na svom tijelu”, dodao je Bajić, uz konstataciju da nije bio zadovoljan njegovom spremom ni kada je prošle sezone stigao iz Grčke.

“Igosi” trenutno imaju 12 igrača u rosteru i treba očekivati da bude još određenih promjena.

“Gledamo još da se pojačamo igračem koji može da pokriva pozicije jedan i dva. Pri tome vodimo računa da u rosteru ne bude previše stranaca”, zaključio je Bajić.

Dragan Bajić je zadovoljan posljednjim pojačanjima, ali i onim što njegovi učenici prikazuju od prvog treninga.

“Vidim da su željni i treninga i košarke. Moram da pohvalim taj odnos i pristup obavezama. Desetak dana smo u pogonu i moram priznati da sam srećan svaki put kad uđem u salu i vidim ih kako rade. Izabrao sam grupu dobrih momaka, biće to jedna fina, kompaktna cjelina i zato zahvaljujem upravi što mi je dala mogućnost da radim na ovakav način”, jasan je Bajić.

GS

Leave a Reply