Nakon što je potpisao višegodišnji ugovor sa Cedevitom BH mladi reprezentativac ( U-16 ) i jedan od najvećih evropskih talenata Džanan Musa za klupsku stranicu je rekao:

Jako sam privilegiran da igram za klub koji igra u Euroligi i ABA ligi i stvarno mi je zadovoljstvo nastupati za takav klub.”

O Evropskom prvenstvu U-16 gdje imao imao učinak od  23 poena, 6.3 skoka i 3.3 asistencije i svojim igrama skrenuo pažnju na sebe Musa kaže:

“To je bilo veliko iskustvo. To je još jedan odsjaj mojeg rada, a ako bude zdravlja, s U16 reprezentacijom BiH na sljedećem prvenstvu ići ćemo i na medalju”

Da za svoj dalji napredak u karijeri izabere Cedevitu, Musu je savjetovao i bivši Cedevitin igrač a danas centar Denver Nuggetsa Jusuf Nurkić.

“Razgovarali smo o Cedeviti. Između ostalih, Seje Bukve, cijelog mog kluba i roditelja. On mi je savjetovao da dođem u Cedevitu jer ovdje radi Jasmin Repeša. Sve ostale trenere u klubu nisam još upoznao. Po njemu znam da je ovo stvarno jedan ozbiljan klub koji planira velike stvari u budućnosti”, rekao naš mladi košarkaš Džanan Musa

Leave a Reply