Ekspertiza: Karoviću, ostani “frajer” do kraja… (VIDEO)

Kultna jugoslovenska grupa “Riblja Čorba” proslavila se s mnogim pjesmama, a jedna od omiljenih je izvedba “Ostani đubre do kraja”.

U Ekspertizi donosimo odluke Ernada Karovića, sudije iz Zenice, koji se nalazi i na listi Aba lige, a za koga kažu da je “nus produkt” Nadira Koredžije, komesara takmičenja, također iz Zenice.

Ovaj ze, zovu ga još i Zenga, da se zna…

Zenga je u utakmici odluke za Slobodu i utakmici koja ništa nije značila za Čapljinu, izuzev prstiža, odigrao ključnu ulogu.

Krenimo redom… U 15. minuti je Esad Pelja dosudio diskutabilnu nesportsku grešku za Ibrahima Durmu, kao konpenzaciju za nesportsku grešku koju je Haris Bijedić dosudio koji minut prije Juri Brajkoviću.

Sve ostale konce u rukama je držao Zenga. Prvo je u 25. minuti dosudio četvrti prekršaj za u ovoj utakmici prvog playmakera Slobode Harisa Dedajića, a onda je u narednom napadu, ali ispod koša Čapljine ostao nijem.

Koliko se vidi na snimci, kapiten Durmo je rekao nešto Zengi, a on je bio brz na pištaljci. Dosudio je tehničku grešku kapitenu i najboljem igraču Slobode što je ujedno isključujuća.

Pa ni Real Madrid bez trojice najboljih igrača koji su suspendovani, sa četiri pogreške plejmejkera i isključenjem kapitena i najboljeg igrača u sezoni, ne bi mogao dobiti susret protiv posljednjeplasirane ekipe u Endesa ligi.

Karović je isključio Durmu, ali tu nije stao.

Pogledajte posljednju minutu i šut Milana Munižabe? Ovo nije faul???

Uslijedili su žestoki protesti i tehnička greška za trenera Damira Mulaomerovića, koji je potom ušao u trener, ali Zenga, ovaj ze Ernad Karović, nije ostao “frajer” do kraja. Nije isključio Mulaomerovića, iako je trebao. Zašto nisi isključio Mulaomerovića???

Sve se vidi u video snimcima. Karović je nakon susreta odmah zbrisao iz dvorane, nije se pozdravio ni sa kim iz Slobode.

Nije ostao “frajer” do kraja jer je primjerenija pjesma “Riblje Čorbe”… Zbog ovakvih kao Zenga, ovaj ze Ernad Karović košarka nikad neće naprijed, a ni sa onim koji mu je košarkaški guru taman da ima 500 sezona iza sebe.

Edin Skokić

1 COMMENT

  1. Taj zenga je debil kakvog nema nadaleko, dovoljno je pogledati njegovo bahato ponasanje van terena i na terenu, a i taj Nadir nije nista bolji od njega. Zato kosarka i jest tu gdje jest zbog takvih.

Leave a Reply