Ekspertiza: Sudijska lakrdija u Mejdanu u tri čina (VIDEO)

Već smo pisali o “dijeljenju pravde” na meču Sloboda – Široki sinoć u Mejdanu. Bojan Jovanić, Saša Babić i Miljan Šobot donosili su odluke na štetu obje ekipe, ali, ruku na srce, Sloboda je, sudeći po snimcima, u ovoj utakmici debelo oštećena.

Situacija 1:

Nesportska greška Jasminu Jakuboviću u prvom periodu. Pogledajte i prosudite.

Situacija 2:

Almir Hasandić ide u kontranpad. Pogledajte ruku igrača Širokog i pad Hasandića, koji se tom prilikom i povrijedio. Umjesto nesportske greške igraču Širokog, dosuđena je tehnička Josipu Pandži. Sloboda je ostala bez Hasandića, vrlo vjerovatno duži vremenski period.

Situacija 3:

Ako nije prekršaj u napadu zašto nije suđen floping Josipu Naletiliću. Ako nije prekršaj u napadu zašto u istoj akciji Širokobriježana nije suđen floping i Jasminu Jakuboviću. Suci su ostali nijemi, a onda je Jovanić isključio Pandžu.

Ovo su, dakle, tri eklatantna primjera lošeg suđenja. Bilo ih je još mnogo, mnogo… Zar je uvijek igrač Širokog napravio prestuo kod slobodnih bacanja? Zašto su suci konpenzirali pa Širokobriježanima svirali možda i nepostojeće prekršaje u napadu?

Ako su Jovanić, Babić i Šobot bili na naknadnom sudijskom seminaru onda ovo suđenje zaslužuje kaznu ili možda da se organizuje još jedan naknadni seminar kako bi se ovaj triling vratio u formu. Ovako su pokvarili izuzetno lijepu košarkašku predstavu.

N. Salaharević

Komentariši