Izvršni odbor dioničara Eurolige održao je video sastanak u ponedjeljak, kako bi razmotrio prijedloge o kojima će se raspravljati na narednoj sjednici Skupštine akcionara EL, koja je planirana u julu.

Osim o retrospektivi sezone koja je prekinuta zbog pandemije virusa korona, kao i o finansijskim posljedicama suspendovanja ovosezonskog takmičenja, na stastanku Izvršnog odbora raspravljalo se i o zahtjevu vlasnika Panathinaikosa Dimitriosa Giannakopoulosa da preda licencu nekom drugom klubu koji je nema, a želi da učestvuje u Euroligi i tako atinski klub istupi iz elitnog takmičenja.

“Odbaciti zahtjev Panathinaikosa da svoju euroligašku licencu prenese na neki drugi klub, zbog činjenice da klub iz Atine nije pružio nikakve garancije da će ispuniti sve obaveze prema ostalim klubovima koji imaju licencu. Također, klubovi će ponovo stati iza saopštenja koje su potpisali 12. juna”, navodi se u saopštenju Eurolige.

Deset euroligaških klubova potpisalo je saopštenje koje je objavljeno povodom napada vlasnika Panathinaikosa na Euroligu i prvog čovjeka tog takmičenja Jordija Bertomeua.

U saopštenju se navodi da su izjave Dimitrisa Giannakopoulosa o Euroligi “neosnovana kleveta”.

Saopštenje su potpisali Efes, Armani, CSKA, Barselona, Fenerbahce, Baskonija, Maccabi, Olymipacos, Real Madrid i Zalgiris.

SCsport

Leave a Reply