KK Zmaj od Bosne iz Tuzle, kolektiv koji više ne postoji sredinom devedesetih godina imao je izrazito talentovane i naradene omladinske kategorije.

Mladi igrači bili su osvajači državnih prvenstava Bosne i Hercegovine. Najpoznatije ime iz Zmaja je Ramiz Suljanović bvši bh. reprezentativac, članovi kluba bili su još Muris Andelija tada jedan od najtalentovanijih igrača u generaciji 1981. godište, potom Nermin Mekić bivši kapiten Sloboda Dite, Edin Nurkanović (mediteranski reprezentitavc BiH) i Amir Mujezinović također bivši igrači Slobode, Amer Ibrišimović, Đurica Žarković, Vlado Mićanović, Adnan Bilajac bivši juniorski i kadetski reprezetativci BiH, potom Emir Fazlić, Boris Stankić, DIno Duraković, Faruk Ališehović i drugi talentovani i perspektivni igrači.

Na fotografiji su igrači koji su vodili Feđa Morankić i Senad Nurkić. Pored njih značajan doprinos u razzvoju omladinskih kategorija Zmaja od Bosne dali su Esad Karamović, Zoran Iličković, Nedim Džambić, Alen Karamović, rahmetli Mehmedalija Dragić i Samir Suljanović.

N.S.

Odgovori