Dokumentarni film “Kinđe”, koji je individualni umjetnički rad autora mr.sci Edina Skokića i dipl.pravnika Nedima Salaharevića emitovat će se u programu Radio televizije Tuzlanskog kantonau nedjelju u 21 sat i 30 minuta.

Film “Kinđe” je rađen sa velikom emocijom i ljubavi, a Skokić i Salaharević su snimatelji, montažeri, tonci… i sve ono što prati rad profesionalnih produkcijskih kuća. Sa skromnim tehničkim resursima uspjeli su priču o Mirzi Delibašiću ispričati na drugačiji način, a dok dođe do popuštanja epidemioloških mjera planirali su uzeti još i izjavu od Zdravka Dugonjića, prvog Kinđetovog trenera, i tu izjavu uvrstiti u film.

“Znali smo da je “Kinđe” omiljena ličnost u BiH. Znali smo da ćemo probuditi emocije kod publike srednje životne dobi ali, vjerujte, i mnogo mladih se javilo poslije premijere na društvenim mrežama izrazivši svoju sreću što su saznali novine o životu Kinđeta”, navode autori.

Film “Kinđe” je predviđen za prikazivanje na društvenim mrežama. Na FB pageu BHbasket objavu o filmu je pogledalo oko 35.000 naših posjetilaca. No, film “Kinđe” se podijelio na mnogobrojnim grupama poput: Tuzla, povratak u prošlost, Tuzlanska gimnazija itd.

Pretpostavke govore da je objavu o filmu “Kinđe” pogledalo oko 100.000 korisnika Facebooka, a autori ističu kako bi bili presretni ako je 10 odsto od tog broja, odnosno 10.000 korisnika društvenih mreža odgledalo dokumenarni film od početka do kraja.

Oni koji nisu, ponavljamo, to mogu učiniti u nedjelju u programu RTV TK od 21.30 sati.

TIA

Leave a Reply