Dovođenjem Ermina Jazvina na poziciju centra, a koji je dogovorio angažman sa Zrinjskim do kraja godine, u klubu su kompletirali momčad i imaju do 17. listopada, za kad je odgođen start prvenstva u Prvoj košarkaškoj ligi BiH, još nepuna dva tjedna za uigravanje sastava.

– Nama je dobro došla ova odgoda početka lige jer nam sad treba još treninga i rada na taktici kako bi se uigrali. Imali smo dogovorenu još jednu pripremnu utakmicu s Teodom iz Crne Gore, ali nam to u ovom trenutku ipak ne odgovara i odgodili smo je kako bi se što bolje pripremili u narednih desetak dana, rekao je trener Zoran Glomazić u razgovoru za “Dnevni list”.

Dolaskom Jazvina kao iskusnog bivšeg reprezentativca BiH, Plemići su dobili značajno pojačanje, iako je nezgodno što on ostaje samo do nove godine…

– On ima dogovor za odlazak u Iran, ali vidjet ćemo što će se događati. Mi u svakom slučaju nismo lutali kad su u pitanju novi igrači nego smo ciljano doveli pojačanje na poziciji centra. Bitno je da sad posložimo tim kako treba. Oni će sigurno biti fizički spremni za start, a vidjet ćemo koliko ćemo se uspjeti uigrati, kaže Glomazić.

Ždrijeb natjecateljskih brojeva Lige 12 će biti obavljen 8. listopada kad će klubovi konačno saznati raspored svojih utakmica. Za Mostarce je bitno kako su se u trening vratili Vedran Princ i Ali Demić, dok Ivica Petrić trenira lakše i još nije zaliječio ozljedu.

Poseban problem u uigravanju s momčadi ima pojačanje iz SAD-a, Kevin Brown.

– Za njega je ovo sasvim nova košarka i pravila zbog dužine napada, bonusa prekršaja, prijelaza s“jedan na jedan” na igru s puno taktike i slično. On se mora polako navikavati na sve to, kazao je Glomazić za “Dnevni list”.

Zrinjski će u Ligi 12 imati zadatak da ponovi uspjeh iz prošle sezone kad su se plasirali u Ligu 6 te na kraju 5. mjesto u BiH.

– Vidi se da su i svi ostali klubovi shvatili ligu dosta ozbiljno. I naš gradski rival Student se dobro pojačao. Svi su napravili dosta promjena i žele ostvariti svoje ciljeve. Mi smo dovođenjem Jazvina pokazali da imamo kvalitetu i možemo krenuti po plasman među prvih pet u Ligi 12, zaključio je Zoran Glomazić.

Dnevni list

Odgovori