U 6. kolu Lige 12 u Gradskoj areni Zenica pred oko 600 gledalaca sastale su se ekipe OKK Čelik iz Zenice i KK Građanski Bobar iz Bijeljine. Utakmici je također prisustvovalo oko pedesetak „Robijaša“, navijača domaće ekipe.

Utakmicu je bolje otvorila gostujuća ekipa te je rezultat na kraju prve četvrtine glasio 10:24. Drugu četvrtinu ekipa OKK Čelik otvara mnogo bolje i prave seriju od 8:0, ali se ekipa KK Građanski Bobar ubrzo konsolidovala pa je rezultat na poluvremenu glasio 27:40. U drugom poluvremenu ekipa OKK Čelik je pokušavala da stigne rezultatski zaostatak, ali nisu imali ni snage ni inspiracije. Treća četvrtina je završila neriješeno 22:22 za ukupno 49:62. U posljednjem dijelu utakmice ekipa OKK Čelik je i dalje pokušavala da preokrene rezultat, ali neuspješno. Izgubili su četvrtinu rezultatom 12:19, za ukupan poraz 61:81.

Ekipa KK Građanski Bobar iz Bijeljine je zasluženo pobijedila, a njihov trud je aplauzom nagradila domaća publika. Tokom utakmice publika je pokazivala nezadovoljstvo igrom i zalaganjem domaće ekipe.

Najbolji u domaćoj ekipi su bili Ashar Dedić sa 12 poena i 9 skokova i Dejan Mikić sa 12 poena i 5 skokova. Kod ekipe KK Građanski Bobar najistaknutiji su bili Klještan sa 18 poena, Boljkovac sa 17 poena i 5 skokova, te Bogdan Jovanović sa 10 poena i 8 skokova. Bitno je napomenuti da kod ekipe OKK Čelik, iako je bio u sastavu, nije igrao kapiten i najbolji igrač Ivan Opačak zbog povrede leđa.

Ekipa OKK Čelika će u narednim danima pokušati ispraviti greške i osvježiti se, jer već u utorak 2.12.2014. u 7. kolu Lige 12 gostuju kod ekipe KK Mladost iz Mrkonjić Grada.

OKK Čelik se nalazi na 9. mjestu Lige 12 sa omjerom 2 pobjede i 4 poraza, dok je ekipa KK Građanski Bobar na 3.mjestu sa omjerom 4 pobjede i 2 poraza. (A. Elezović).

celik-gradjanski

Leave a Reply