Više stotina građana Gradiške i okoline dočekalo je i pozdravilo zlatne kadete košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Nikolu Đakovića i Srđana Kočića u Novoj Topoli.

Varošica na putu između Banjaluke i Gradiške iznjedrila je dvojicu junaka, koji su zajedno sa vršnjacima napravili podvig i iznenadili košarkašku Evropu osvojivši titulu na Eurobasketu u Litvaniji.

Svoje prve košarkaške korake započeli su u KK Top basket, da bi zatim Đaković otišao u Budućnost iz Bijeljine, a Kočić, iako ga je tražila Crvena zvezda, izabrao sarajevsku ekipu Spars.

“Ne mogu da vjerujem šta smo napravili. Na trenutak mi se čini da sve sanjam, ali onda postanem svjestan da smo najbolji u Evropi. Hvala svima na velikoj podršci, a pogotovo mojoj porodici”, rekao je Kočić za “Glas Srpske”.

Najmlađi član čete selektora “zmajića” Josipa Pandže, Nikola Đaković (2000. godište), bio je pod utiscima dočeka više od 500 članova porodice, komšija i prijatelja.

“Hvala vam, trenutno sam najsrećniji čovjek na svijetu. Želim da se zahvalim svima, koji su nas bodrili i koji su nas ovdje dočekali. Još nismo svjesni da smo osvojili medalju i da smo prvaci Evrope”, rekao je Đaković banjalučkom listu.

Odgovori