Nakon što smo prenijeli tekst sa portala Dnevnog avaza  kontaktirao nas je predsjednik KK Vogošća Muriz Hamidović, čiju reakciju prenosimo u cijelosti:

“Poštovani, u vezi sa objavom vezanom za to da će KK VOGOSCA ustupiti mjesto u Premijer ligi KK Bosni Royal i Vašoj informaciji da je to objavio portal Avaz, zanima nas izvor takve informacije. Moramo reći da s nama nikad niko nije o tome razgovarao pa nas čudi da se to objavljuje bez našeg znanja ili saglasnosti. Želimo napomenuti da je KK Vogošća uspješno igrala u prošloj sezoni i osvojila 5. mjesto što je produkt našeg rada i samoodricanja entuzijasta iz Vogošće koji vole košarku i koji nikad nisu lične interese stavljali ispred interesa kluba”, navodi Muriz Hamidović i nastavlja:

“Mi smo ekipa koja ima dugu tradiciju i borimo se za svakog mladog košarkaša koji ima talenta i voli taj sport. Inače smo nekako uvijek imali status kluba koji je dobijao najmanje pomoći od Kantona bez obzira na naše rezultate. Zašto je to tako mi ne znamo, ali smo sigurni da imamo najviše entuzijasta i ljudi koji vole ovaj sport . Zašto to nisu prepoznali oni koji doniraju i pomažu takve klubove kojih je sve manje, mi ne znamo ali znamo da postoje privilegovani oni koji to nisu. U ovom slučaju to je KK Vogošća. Na kraju želimo demantovati objavljenu vijest jer to možda jesu nečije želje, ali KK Vogošća će igrati Premijer ligu bez obzira na tuđe želje i kalkulacije.”

Predsjednik Kluba KK Vogošća Muriz Hamidović portski

Komentariši