Hoćemo li Dončića i Dragića i dalje gledati zajedno?

“Slovenci su donijeli NBA brzinu na ove terene”, pohvalio je pobjednike srpski izbornik.

Premda su sredinom treće četvrtine ostali bez Luke Dončića, a onda još i u posljednjih pet minuta bez Gorana Dragića, Slovenci su izdržali srpski nalet i pokorili košarkašku Europu. Pod “arhitektstvom” Igora Kokoškova.

“Imali smo kemiju, ali kemija se stvara pobjedama. Imali smo mladu momčadi i Gorana kao veterana i lidera. Nadali smo se dobrom rezultatu, radili smo u tom pravcu, ali nismo mogli davati velika obećanja. Drago mi je da smo igrali najbolje kada je to bilo najpotrebnije. Igrali smo dobro u grupi, a još bolje u završnici.”

Tu je najprije povukao Jaka Blažič pa Klemen Prepelič. Zaliha koju je stvorio Dragić u prvom dijelu bila je dovoljna da Slovenija postane prva ekipa nakon Litve 2003. koja je do zlata stigla bez poraza.

“Vođa ove momčadi bio je Goran Dragić, a Luka Dončić je budućnost. Njih dvojica zajedno su izgledala sjajno i na terenu i izvan njega. Bojim se da ih nećemo dalje gledati zajedno u reprezentaciji.”

Iako su srpski igrači okrivili suce za poraz, izbornik Aleksandar Đorđević u prvim je izjavama čestitao Slovencima.

“Uvijek je srebro i tako će ostati zapamćeno. Hvala stručnom stožeru, svima koji su pomagali, a posebno igračima. Od prvog do posljednjeg dana imali su puno želje i volje za radom uz mnogo stvari koje nam nisu išle na ruku. Nismo se skrivali, natjecali smo se, takav smo odabrali put i došli do ovoga. Čestitke Sloveniji, zasluženo su osvojili naslov bez poraza što se nije dogodilo jako dugo. Igrali su sjajnu košarku. Donijeli su NBA brzinu na ove terene, Goran Dragić odigrao je veliku utakmicu i čestitam mu na MVP naslovu.”

Odgovori