Zbog povrede noge Kevin Durant, zvijezda Golden State Warriorsa, propustit će večerašnji meč protiv Houston Rockets-a. Durant se povrijedio sinoć ali je uprkos povredi odigrao pobjednički meč protiv Dallasa.

Osim toga, a vezano uz ovog igrača, Teksassports piše da je proteklih dana donirao tri miliona dolara Univerzitetu Teksas.

˝Tim Univerziteta Teksas uvijek će biti moja porodica i vrlo mi je važno nastaviti vraćati Univerzitetu, te osigurati da budući studenti-sportisti imaju sve što im je neophodno da bi uspjeli. Čast mi je imati bliske veze s njima i vrlo sam zahvalan što sam u mogućnosti da dam svoj doprinos˝, rekao je Durant.

Gregory L. Fenves, predsjednik UT Austin podsjetio je da je Durant jedan od najvećih košarkaša svijeta, NBA zvijezda, osvajač zlatne medalje i NBA MVP-a, kao i šampion NBA-a, ali da nikada nije prekidao veze s Univerzitetom u Teksasu i uvijek je bio ´Longhorn´.

˝Zahvalan sam mu na darežljivosti i investiranju u buduće studente-sportiste˝, rekao je Fenves.

Inače, Durant je sa svojom visinom 2,06 metara, na Univerzitetu Teksas igrao na poziciji krilnog centra. Odigrao je svih 35 utakmica regularnog dijela sezone, međutim njegov je tim poražen u drugom krugu NCAA takmičenja od USC-a. Teksas je završio treći u konferenciji s omjerom 12-4 i završili su kao finalisti Big 12 konferencije 2007. godine. Durant je u prosjeku postizao 25.8 poena, 11.1 skokova i 1.3 asistencije po utakmici, a proglašen je i univerzitetskim košarkašem godine.

Nakon samo jedne sezone provedene na Univerzitetu odlučio je prijaviti se na NBA draft, a u čast Charlesa Craiga, trenera iz djetinjstva koji je ubijen u 35. godini života, Durant nosi dres s brojem 35.

A.A.

Komentariši