Aba liga kao ozbiljno takmičenje ima svoje propise i pravila. Možete ih pročitati na sljedećem LINK-u.

Kao što je poznato UG KK Igokea je odbila da izda akreditacije ekipi portala BHbasket za utakmicu UG KK Igokea – KK Zadar u Laktašima 17. marta u 17 sati.

O tome smo obavijestili predsjednika Aba lige Igora Dodika i direktora Aba lige Krešimira Novosela. Odgovora nema. Ukoliko naša ljudska i profesionalna prava budu ugrožena u Laktašima svoju zaštitu ćemo tražiti pred domaćim i inostranim pravosudnim institucijama.

Hrvatska i Slovenija su članice Europske unije i ako nam se iz bilo kojeg razloga bezspotrebno zabrani ulazak u dvoranu o tome ćemo obavijestiti relevantne isntitucije Europske unije.

Pozivamo rukovodstvo Aba lige da neupadne u zamku mržnje koju fabriciraju pojedinci iz Laktaša, koji su ne tako davno ekipi portala BHbasket na final-fouru Kupa Mirza Delibašić stavili metu na čelo ekipi portala BHbasket. O tome smo obavijestili Ured ombudsmana ES, OSCE, MUP RS, KS BiH i UG KK Igokea.

Ukoliko nam se bez ikakvog razloga onemogući prisustvo utakmicama ili final-fouru juniorske Aba lige u Slavonskom Brodu, svoje žalbe ćemo poslati Uredu ombudsmena u Hrvatskoj i Sloveniji kao članivama Europske unije.

U pravilniku o medijima izričito stoji:

Ne sporimo da klub posjeduje diskrenicono pravo da izdaje akreditacije, ali isto tako mora nas izvjesitit zbog čega nam je uskraćeno izdavanje. Pozivamo rukovodstvo Aba lige da sagleda aktuelno stanje i odnos prema medijima, jer, očito, pojedini klubovi ne poštuju sve ono što je napisano u pravilniku.

“Klubovi moraju imati maksimalnu saradnju sa svim medijima i raditi na promociji utakmica”.

Maksimalna saradnja Igokee sa SVIM medijima se ogleda kroz ovakve dopise:

E.D.S.

 

PODIJELI

Komentariši