U bosanskohercegovačkoj košarci je nepunih mjesec dana prije određenog termina za start prvenstva (2. oktobra) puno toga neriješeno.

U tome svemu posebno pati Široki, ekipa koja je bez borbe osvojila prvenstvo prošle sezone nakon što su jedini na završnici ispoštovali donesene propise od KSBiH. Na kraju su dobili situaciju da ih ni vodstvo ABA lige nije uvrstilo među 12 klubova sudionika Druge ABA lige za sljedeću sezonu, a tamo su Spars i Borac koji su izbačeni iz domaće lige jer nisu igrali prošlosezonsku završnicu prvenstva.

“ABA liga nije ispoštovala ono što im je bh. savez poslao. Nisu postupili po tome da smo mi prvaci. Sad čekamo, u intenzivnim smo pregovorima s njima, tumačenjima tih propisa i očekujemo ovih dana odgovor od ABA lige“, kaže predsjednik Širokog Igor Jelčić za Dnevni list.

Bila im je ponuđena pozivnica za natjecanje koja košta 50.000 eura.

“Mi smo sugerirali neke druge načine na koje bi to mogli riješiti i sad je to sve u procesu. Po tom pitanju ne mogu ništa više reći. Mi se nadamo da nećemo morati platiti pozivnicu jer, ja uporno ponavljam, nismo mi ti koji nismo htjeli igrati, niti smo mi ti koji smo donijeli sustav natjecanja. Donio ga je Upravni odbor KSBiH, a tamo su predstavnici svih. Oni su glasali da se tako igra, a onda nisu htjeli igrati”, priča Jelčić.

Upravni odbor KSBiH nema puno vremena da riješi pitanje domaćeg prvenstva, ali naznaka za rješenjem situacije još nema.

“Na zadnjem sastanku su se dogovorili samo da će se opet sastati, a termin novog sastanka se ne zna”, govori Jelčić.

Nema nikakvih odrednica ni za domaće prvenstvo, tako da je jako teško raditi u takvoj atmosferi.

“Mi pokušavamo sve ove informacije držati podalje od trenera i igrača. Na njima je da normalno rade, treniraju kao da je sve normalno, a ovamo smo se mi angažirali oko natjecanja u vezi čega imamo stalne kontakte i razgovore. Mi jesmo pravili ekipu da budemo konkurentni u Drugoj ABA ligi, a sad imamo neke vanredne okolnosti tako da se svi moramo strpiti i probati riješiti ovaj slučaj”, ističe Jelčić.

Zasad je međutim sve na čekanju.

“To je jako ružna i neugodna situacija, radite za nešto, a ne znate za što radite. Prema sponzorima je također još teže djelovati. Dosta nezahvalna situacija za bilo što raditi, ali nekako se mučimo”, kaže Igor Jelčić.

Dnevni list 

 

Leave a Reply