Iliću se ostvario san, ali je napravio grešku

Dalibor Ilić, prvotimac Igokee, dobio je poziv u seniorsku reprezentaciju Srbije. U izjavi za medije je rekao kako je poziv Igora Kokoškova ostvarenja njegovog sna.

Nemamo ništa protiv njegovog sna, ali iz našeg ugla gledano smatramo da je napravio grešku koja može biti pogubna po njegovu karijeru.

Ilić se našao na spisku reprezentacije Srbije u odsustvu NBA zvijezda i sasvim sigurno da u kompletnoj konstalaciji snaga nema velikih izgleda da u budućnosti bude pozivan.

S druge strane da se odlučio za reprezentaciju BiH vjerovatno bi bio stožerni igrač i na konto reprezentativnih igara mogao bi ostvariti impozantnu karijeru.

Ne vjerujemo da Ilić mrzi zemlju u kojoj je rođen i ne sumnjamo da ne voli Srbiju, ali on ne bi bio ni prvi ni posljednji sa takvim statusom u reprezentaciji BiH. Pa ni Aleksandar Radojević nije “volio” BiH, a igrao je što mu je trebao deblji reprezentativni CV.

Ne vole ni naturilizirani Amerikanci BiH, ali im je potreban bh.pasoš. Smatramo kako je Ilić trebao racionalnije razmisliti. U reprezentaciji BiH imao bi šansu da pokaže svoj raskošan talenat. Želimo mu svu sreću svijeta, ali uz njegovo ostvarenje sna teško je očekivati da će se pored svih zvijezda koje na raspolaganju ima Kokoškov i Ilić izboriti svoje mjesto pod suncem.

Voljeli bi da griješimo.

E.D.S.

 

Odgovori