Izvjesno je kako će se prvih šest kola Jadranske lige u obje konkurencije igrati u jednom gradu. Prvi domaćin “balona” bit će Laktaši (BiH) u kojima će se prvo nadmetati klubovi Aba lige 1, a potom klubovi Aba lige 2.

I dok će Arena Sport prenositi izravno sve mečeve Aba lige 1, utakmice Aba lige 2, kako saznajemo, neće biti u programu ove regionalne televizije.

Ni jedna jedina utakmica Aba lige 2, prema našim saznanjima, neće biti prenošena, a neće biti obezbijedjen ni livestram.

Ima li onda igranje u Aba liga 2 ikakav smisao? Od čega će klubovi živjeti? Nema publike, a sada nema ni prijenosa? Zbog čega? Zato što Arena Sport nema resurse jer je uzela prijenose svih regionalnih nogometnih takmičenja.

No to ne treba biti problem košarke. Ukoliko Arena Sport ne može prenositi utakmice, neka ponudi onom ko može i hoće. Igrati utakmice bez publike, bez televizijskih prijenosa, bez livestreama je potpuna besmislica.

Aba liga 2 nije za potcijeniti i klubovi su već uložili velika novčana sredstva za fomiranje rostera u iznimno teškim ekonomskim uvjetima. Misli li ko o klubovima, o igračima ili samo o televizijskim pravima.

E. Skokić

Leave a Reply