Beogradski klubovi, preciznije Crvena Zvezda i Partizan, ponovo su od regionalnog takmičenja počeli praviti rijaliti šou. Prijete ovim ili onim, pa čak i rastankom od Aba lige.

Kao da regionalno takmičenje ovisi od njih i kao da su oni iznad svih. To nikako nije dobro za košarku ako se dovoli još veći ekspanzionizam Zvezde i Partizana pored trenutnog kojeg imaju.

U jednom od saopštenja s Malog Kalemegdana stoji: Ili da se držimo dogovora ili da se rastajemo.

Pa možda da probate, gospodine Nebojša Čović, sa ovom drugom solucijom. Rastankom. Šta ćete dobiti? Igrat ćete tramvaj ligu jer su svi drugi košarkaški centri, izuzev Čačka koji se bori svim silama za opstanak, u Srbiji uništeni?

Gdje vam je Kraljevo, Valjevo, donekle Šabac i Vršac? U kakvom je stanju Vojvodina, ima li Niš kao treći grad po veličini respektabilan klub? Šta je, bre, sa Kragujevca i Radničkog, koji je igrao odlično u Jadranskoj ligi?

Zbog toga probajte igrati šestorokružno. Šest puta protiv Partizana, pa protiv FMP-a, Mega Bemaxa i naposljetku Dynamica. Sve vam je to tramvajom na dohvat.

Ukoliko drugi klubovi, pogotovo hrvatski, i dalje budu šutjeli i dozvoljavali ovakvo ponašanje Čovića, donekle Mijailovića, opstanka Aba lige u ovom formatu teško da će biti. No, imaju i drugi formati. Liga sa ekipama iz Slovenije, Hrvatske, Crne Gore, BiH, Mađarske, Rumunije… Što da ne?  Pitanje je hoće li ostali klubovi biti taoci Partizana i Crvene Zvezde ili, bre, da se rastajemo?

E.D.S.

Odgovori