Naporna sezona je iza selektora košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Duška Ivanovića. Nedavno je objavio spisak 25 igrača na koje računa u pripremama za Eurobasket. Na spisku je i Jusuf Nurkić, centar Denver Nuggetsa, za kojeg selektor vjeruje da će se odazvati pozivu, piše portal Klix.ba.

Zasluženi odmor bh. selektor provodi u Barceloni. Tamo mu je, kaže, lijepo, a misli mu često okupira reprezentacija i igrači koji će nas uskoro predstaviti na Eurobasketu.

“Sve je u najboljem redu. Znate da su pozivnice otišle na prave adrese”, rekao je selektor Ivanović za Klix.ba.

Strateg bh. reprezentacije još uvijek vjeruje da će se među reprezentativcima u Francuskoj naći i Jusuf Nurkić.

“Nadam se da će doći iako je iza njega teška operacija. Dok god i najmanja nada postoji ja ću vjerovati da će Jusuf biti sa nama u Francuskoj”, dodao je Ivanović, osvrnuvši se i na kapitena Teletovića sa kojim je u stalnom kontaktu.

“Mirza se osjeća dobro i on će sigurno biti spreman. Mali problem mu predstavlja njegov klub, odnosno ugovor i obeštećenje, ali ja vjerujem da će i on spreman i zadovoljan doći na okupljanje reprezentacije”, kaže Ivanović.

Naturalizovani novajlija u bh. timu ovog ljeta će postati Aleks Renfroe iz Albe. Selektor je o njemu govorio biranim riječima.

“Poznajem ga iz Španije gdje je igrao za Valladolid. Ove sam sezone dva puta igrao protiv njega i uvjerio se u njegov kvalitet. Radi se o igraču koji kvalitetno može igrati na pozicijama jedinice i dvice, te igraču koji ima potrebnu agresivnost, brzinu, prodornost i tranziciju. Siguran sam da će se odlično uklopiti i pomoći nam na Eurobasketu”, smatra Ivanović.

Bosna i Hercegovina će na Eurobasektu nastupiti u grupi A zajedno sa Francuskom, Finskom, Poljskom, Izraelom i Rusijom.

“Grupa je dosta ujednačena, a naš plasman može zavisiti od toga sa kojim ćemo timom nastupiti s obzirom da će svi naši protivnici igrati u najjačim sastavima. Grupa je zaista teška, zbog toga se moramo dobro pripremiti”, rekao je na kraju Ivanović.

Komentariši