Predstavljamo bh dragulja iz Modriče, radi se o mladom košarkašu (2005/190) Jovanu Jovanoviću dijete KK Modriča, mladi košarkaš po svim procjenama stručnjaka posjeduje talenat vrijedan pažnje, svojim igrama za KK Modriču u Ligi mladih RS-a te Ligi mladih RKS Tuzla privlači pažnju svojom karizmom s loptom a svojim potezima oduševljava sve prisutne.

Igra za dvije selekcije pionirsku U14 i kadetsku U16, na poziciji playa kreira i riješava sve odbrane a odlikuje ga sjajn šut. Privukao je pažnju velikih klubova u Europi, nadavno je boravio u Španiji gdje je trenirao sa prospektima Basket CAI Zaragoza, također interes da ga vide u svojim mladjim selekcijama su pokazali Barcelona, Partizan, Cedevita, Crvena Zvezda i Budućnost.

Jovan je mlađi brat Dušana Jovanovića bh reprezentativca koji je sa U16 selekcijom BIH u Augustu 2018. god. došao do srebrne medalje i povratka Bosne i Hercegovine u društvo najboljih 16 košarkaških velesila.

Svu sreću želimo Jovanu u nastavku sportske karijere gdje god nastavi svoj košarkaški razvoj ali da nikad ne zaboravi svoju domovinu Bosnu i Hercegovinu te skupa sa bratom nastavi osvajati medalje.

Nadamo se da će i nove strukture u KS BIH ućiniti sve da zadrže bh dragulje. Pogledajte kako to Jovan radi sa djećacima starijm od sebe.

N.S.

Jov

PODIJELI

Komentariši