Kafanska tuča Kristapsa Porzingisa (VIDEO)

Košarkaš Kristaps Porzingis, koji prošle sezone nije igrao u NBA ligi zbog teške povrede koljena, vijest je dana nakon što se potukao u noćnom klubu u njegovoj rodnoj Liepaji.

Vijest kako je 24-godišnji Kristaps Porzingis u ranim jutarnjim satima učestvovao u tuči, a potom razbijene glave i poderane majice ušao u novi verbalni obračun ispred jednog kluba brzo se proširila internetom.

Naravno na internet je brzo dospio i snimak vidno iznervirane NBA zvijezde koja bi ovog ljeta trebala potpisati petogodišnji ugovor prema koje će na godišnjem nivou Latvijac zarađivati preko 30 miliona dolara. Dalals Mavericksi su već pripremili ugovor kojim će Porzingis postati najplaćeniji evropsko košarkaš u historiji.

Prema pisanju latvijskih medija, navodno je Porzingis s društvom obilazio barove i noćne klubove po Liepaji, ali je imao nesreću što je naletio na grupu Rusa koje osiguranje nije željelo pustiti u klub. Nakon verbalnog obračuna s Rusima došlo je do tučnjave u kojoj, prema prvim informacijama, 221 cm visoki Porzingis nije najbolje prošao.

Određene informacije govore kako su Rusi, koji su bili pod utjecajem alkohola, vrijeđali Porzingisa zbog toga što je u februaru napustio New York i u velikom trejdu prešao u Dallas Maverickse.

PODIJELI

Komentariši