Zagrebačka arena bila je na nogama.

Oko 15.000 navijača Cibone sa velikom nadom pratilo je izvođenje penala Partizanovog krilnog centra Lorensa Robertsa. “Parni valjak” je imao “plus jedan” 72:71, ali je Amerikanac oba puta bio neprecizan sa linije za slobodna bacanja, što je “vukovima” omogućilo napad za pobedu.

Lopta je prilično brzo prebačena na polovinu crno-belih. Marko Tomas je u ćošku pronašao slobodnog Bojana Bogdanovića…

Današnji as Bruklin Netsa bio je nepogrešiv. Pogodio je trojku i Cibonu doveo na 0,6 sekundi do prve titule u regionalnom takmičenju. Koš Bogdanovića izazvao je erupciju oduševljenja, kako na tribinama, tako i na terenu. Radovali su se tituli…

Ali, prerano!

Košarkaši Partizana sa nevericom su gledali šta se dešava. Do pre samo desetak sekundi imali su sigurnu pobedu, a onda su, šest desetinki pre kraja finala, bili na rubu poraza. Samo zahvaljujući brzoj (još uvek neshvatljivoj) reakciji merioca vremena utakmica nije završena. Da je pustio da vreme istekne teško da bi bilo ko primetio. Uostalom, takve stvari su uobičajne u današnjoj košarci.

“Vreme nije isteklo”, oprezno je nekoliko puta ponovio Nenad Kostić, komentator Arene sport. “Kecmaaan, ideeee, ideeee, ideeee trojkaaaaa”, u transu je ponavljao njegov kolega Edin Avdić.

Dušan Kecman pogodio je trojku sa koša na koš, od tablu!

Muk u Areni, a na terenu, opet, ludnica. Ovaj put, i konačna, radovali su se crno-beli. “Parni valjak” je usred hrvatske prestonice neverovatnim pogotkom srušio velikog rivala i posle plasmana na Fajnal for u Parizu osvojio četvrti put zaredom šampionski prsten u regionalnom takmičenju.

Košarkašu Partizana ispunio se san.

“Kako da nisam maštao posle Istanbula”, bio je presrećan Kecman posle finala.

“Mislim da nije bilo klinca u kraju koji nije pokušavao da pogodi trojku sličnu Saletovoj. A što se tiče vežbanja šuta sa polovine terena, to smo takođe pokušavali u kraju, uz opkladu u sladoled ili piće. Inače, na treninzima možda pokušam dva-tri puta, ali znam ekipe kojima je to sastavni deo treninga”, rekao je Kecman.

Kecmanov koš i veličanstvenu pobedu preneli su najznačajniji svetski mediji apostrofirajući “jednu od najluđih završnica u istoriji košarke i sporta”.

Ovako su televizije iz regiona i Srbije ispratile zašršnicu ABA lige 26. aprila 2010.

mondo.rs

Leave a Reply